Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 1 februari 2012

Normalviktig - Jätteviktig

I kväll har jag med bävan provat ett par byxor som jag tänkte ha i morgon när jag har gravsättning efter begravningsgudstjänsten. Oftast har jag kjol på begravningar. Men det är - 20 grader ute nu och det lär inte bli varmare till imorgon. Därför måste det bli byxor. Och de gick faktiskt på! Så jag är kanske ganska normalviktig för att vara jag. Det föranledde mig att söka rätt på citatet nedan som jag fått av en kollega.

En helt vanlig mamma satt och fyllde i ett kvällstidningstest där bland annat frågan: "Anser du att du är normalviktig?" dök upp.

Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige sonen lyssnade och funderade.
Sen sa han:
"Nää, mamma, du är inte normalviktig. Du är jätteviktig!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar