Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 2 februari 2012

Kyrkans after work

Gammelstad, kyrkbyn ca 8.30 imorse

Det blir allt vanligare på begravningsgudstjänsterna med avsked i kyrkan. Det är lite synd, det kan vara bra att få följa den avlidne hela vägen... Men idag var det gravsättning. Det var ljust och vackert och soligt. Men man kände inte precis att solen värmde, det var ungefär -25 grader ute.

Efter minnestunden i kyrkbyn kom jag till Porsökyrkan. Ett möte med frivården stod bl.a. på dagordningen. På eftermiddagen kom fyra av våra unga ledare och var med - snabbt och glatt - och förberedde vår "after work" ikväll. 
 Porsökyrkans pedagog Sonja som rör om i köttfärsgrytan
Vi hade inbjudit barngruppernas familjer på mat. Det var tacos som stod på menyn. Många hörsammade inbjudan. Det blev en mycket trevlig och positiv kväll. Det var roligt att träffa så många föräldrar i området.



Vi var fyra (av sex) anställda med. Vi berättade om Porsökyrkans verksamhet, om möjligheten att få vara med i kristen djupmeditation, sång till hälsa, samtalsgrupp/vuxenkonfirmation, körer, enskilda samtal m.m. 



Framför allt ville vi visa våra lokaler, som barnen vistas i när de kommer på tisdagar och torsdagar, berätta om vad vi brukar syssla med. Sonja visade frälsarkransen, som vi brukar samlas kring. Frälsarkransens många olika pärlor som vill påminna oss om olika viktiga saker i livet; Gudspärlan, tystnadspärlorna, jagpärlan, doppärlan, ökenpärlan (motgångar), bekymmersfrihetspärlan, kärlekspärlorna (att få och ge), hemlighetspärlorna, nattens pärla (det riktigt svarta och tunga i livet) och uppståndelsepärlan.
Kvällen avslutades i kyrksalen med ljuständning och med de sånger och böner som grupperna brukar använda sig av.
Med varmt hjärta körde jag sedan hem till Boden. Bilens termometer visade på -29. Efter en lång dag så är man tacksam när bilen sköter sig och kör hela vägen hem utan att trilskas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar