Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 5 februari 2012

Ljuset övervinner mörkretDet finns mycket mörker omkring oss, ibland känns allt bara svart och kyligt. Men ser vi noga efter finns det oftast lite ljus ändå... Vi kanske inte ser så långt framför oss, men är vi nära honom, som kallar sig själv Världens ljus, så kan vi ha ljus där vi är, just nu. Och ibland får vi nöja oss med det.

Ljuset kan vara långt borta och ändå nära på samma gång. Precis som Gud. Långt borta, dvs överallt, vitt och brett - och ändå här hos oss. Solen är många miljoner kilometer från jorden och ändå når dess ljus och värme oss, så att det ibland t.o.m. är svårt att se direkt mot ljuset och solvärmen kan bränna kroppen så att det både syns och känns!
Så hudnära vill Gud komma intill oss. Guds närhet, energi och livskraft vill uppfylla oss.


Gud är ljus och inget mörker finns i honom. 1Joh 1:5


I dag var det ca -25 grader mitt på dagen. Nu börjar det dra åt -30 igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar