Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 9 februari 2012

En miljon fantastiska mirakler

För ett par veckor sedan reste jag ovan molnen, idag har jag inte gått, men kört på vattnet - dvs kört på Isvägen mellan Avan och väg 97. Det är mäktigt på sitt sätt. Tänk att det går...

Ett foto på Isvägen genom bilrutan

Inspirerad av gårdagskvällens planering för den Keltiska mässan i slutet av februari, hittar jag till detta blogginlägg strofer ur ett par keltiska böner:

...
Det är du som får solen att lysa
och isen att glimma.
Du får älvarna att flyta
och laxen att hoppa.

...
Ditt skaparverk
är en miljon fantastiska mirakler,
sköna att skåda.
Jag ber dig bara om ännu ett mirakel:
gör min själ vacker.



I Guds namn,
han som gjorde en stig över vattnen,
må han föra oss hem i trygghet
när dagen går mot sitt slut.
....

Båda bönerna är ifrån boken Keltisk Andlighet av Harald Olsen



Jag avslutade min arbetsdag i eftermiddag i kyrkbyn, Gammelstad. Nederluleå kyrka syns i bakgrunden. Klicka på bilden så syns det bättre. Alltid när jag kör den här vägen så tycker jag att det är så fint när man ser kyrktornet redan på långt avstånd.


1 kommentar:

  1. Såå vackert det är hos er på vintern också!! Jag tycker du är modig som vågar åka på isen, själv tycker jag det är lite läskigt...Men visst är naturen ett mirakel!

    SvaraRadera