Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 22 februari 2012

Kom i håg att du är dödlig

I går möblerade vi om i kyrkorummet inför Keltiska mässan på söndag. Det är roligt med en kyrksal som går att förändra allt efter behov. Det blev en sådan härlig rymd... det är högt i tak i kyrkan och nu blev det mycket märkbart. (Det är högt i tak på flera sätt!)

Kyrkbänkarna är längs väggarna




I kväll hade vi Askonsdagsmässa. Askan vill påminna oss om livets bräcklighet och alltings förgänglighet. Vi är alla dödliga. Det är inte så mycket i vår tillvaro som inte slutar i aska eller utplåning.

Korset som tecknas med askan på handen eller i pannan är ett tecken på Guds nåd, ett frälsningens och upprättelsens tecken. Guds nåd är alltid större än våra ansträngningar och räcker till när vi inte når ända fram dit vi vill.

Gud, led oss in i en rätt fasta.
Låt våra liv präglas av solidaritet och generositet.
Hjälp oss finna dig i det oglamorösa,
i det som ingenting är,
i mörkret, i övergivenheten,
i lidandet och döden.
Låt vår fasta föra oss till ett nytänkande
kring vår egen livsstil,
så att vi delar med oss till dem som ingenting har.
Med korset som tecknas i aska på vår panna
ber vi om fördjupning av våra liv.
I Jesu Kristi namn.

Harling, Jönsson, Lövestam, Mitt i församlingen 96:8


Askonsdagens budskap: Kom i håg att du är dödlig och glöm inte att du har - av nåd - evigt liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar