Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

Om mig

Jag heter Birgitta Ryås och bor i norra Sverige, närmare bestämt i Boden. Jag är gift och har två fina, vuxna barn, som bor i Umeå resp. Stockholm. Jag arbetar sedan februari 2015 som komminister (= präst i Svenska kyrkan) i Svenska kyrkan i Boden, allra mest i Matteuskyrkan. Tidigare har jag jobbat i Porsökyrkan i Nederluleå församling. När jag började blogga i jan 2011 arbetade jag fortfarande som Sjukhuspräst på Sunderby sjukhus, Luleå. Ett fantastiskt arbete, som påverkat mitt liv och tänkande. Fritidsintressen som ger mig inspiration och glädje i livet är bl.a. akvarellmålning, poesi, bakning och att vara ute i skog och mark eller sitta i en skön solstol och njuta av värme och ljus. Det som fascinerar mig mest i livet är människor. Och att saker och ting, människor och situationer sällan är som det först ser ut...