Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 3 februari 2012

Alla pratar om vädret...

Alla pratar om vädret... Ja, det är kallt. Men kan man vänta sig något annat?! Det är ju Jokkmokks marknad... då är det (nästan) alltid ordentligt kallt! Enligt någon prognos som Owe hört, så ska det bli 40-45 grader kallt i Jokkmokk imorgon. Det har varit -35 idag.
I morse när jag körde till jobbet så var det sååå vackert! Gnistrande vit snö och en stor röd sol! Jag hade kameran med, men jag nämndes inte stanna och gå ut och fotografera, inte så mycket för att det var -31 grader, mer för att jag kände mig sen till jobbet... Men jag grämer mig över det nu efteråt - så fina bilder det kunde ha blivit!! Men det kommer väl fler vackra dagar...

I kväll blir det inte så mycket gjort för min del. Redan när jag kom hem, satte jag mig i soffan och det känns som om det är där jag kommer att hålla till ikväll. Jag brukar inte se så mycket TV på kvällarna, men ikväll blir det nog så... Jag har redan hunnit avverka en del program bl.a. Go´ Kväll och blev uppmuntrad av Dan Hylander som sjöng Det är aldrig för sent att bli ung! Det påminner mig om gårdagens After Work i kyrkan, då jag blev kallad "flickan i den svarta klänningen" - jag hörde det inte själv, jag får väl lita på min arbetskamrat - men man kan ju fundera på hur det är med hörseln... :-) Men det kanske är så att det ändå aldrig är för sent att bli ung. Det finns en bok av Ben Furman som heter Det är aldrig för sent att få en lycklig barndom, där han menar att även de som har haft en svår barndom kan få ett bra liv. Han ger flera exempel på sådana människoöden. Om jag minns rätt så är det avgörande att det har funnits någon som sett och bekräftat barnet. En stor betydelse har också inställningen till livet, omgivningen och sig själv.

Nej, nu ska jag göra en paus i bloggandet och se på TV. Jag ska se På spåret, för en av mina styvsystrars döttrar Amanda Hollingby Mattsson ska sjunga i programmet. Det får jag inte missa.

Min man rapporterar hela tiden temperaturen (han är ju ingen ursprunglig norrbottning!), nu visar våran "snälla" termometer -31 grader.

4 kommentarer:

  1. Det är hoppfullt att det aldrig är för sent! Jag håller fullständigt med och den inställningen har jag nog fått från min mamma. Jag hör ganska ofta från folk här i Grekland som är 10-15 år yngre än jag att "äh, det är för sent, nu är jag för gammal, det är slut med det nu" osv. Tänk så tråkigt när man slutar utvecklas och leva fullt ut redan i 45-årsåldern! Vadå, sjöng Amanda Hollingby i "På spåret"? Måste se om det går att titta på via SvTPlay...Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är hoppfullt! Du har nog fått mycket med dig av den inställningen från din mamma. Hon är/var en bra förebild. Amanda är Annelies dotter. Amandas man sjöng förra veckan På spåret och i går var det Amandas tur. Kul att höra namnet Hollingby. Birger skulle nog ha varit stolt :-)Kram!

      Radera
  2. Nu har jag kollat på programmet, vad duktig hon var! Jobbar hon på heltid som sångerska? Och Birger skulle säkert ha varit stolt, det är jag säker på! Jag chattade med en kompis i Sverige i morse och nämnde att jag skulle se programmet och då skrev hon tillbaka och sa att hon tyckte "Amanda Hollingby var underbar". Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt! Jag vet inte säkert, men jag tror att hon livnär sig på sin sång och musik.

    SvaraRadera