Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 13 februari 2012

Skuggan gör ljuset

I går när jag hörde på radion mellan Boden och Luleå, så var det ett program om ljuset. Jag gläds och njuter av ljuset som brer ut sig för varje dag nu. Därför fångades jag direkt av programmet. Jag skulle gärna höra hela programmet någon gång - ska se om jag kan hitta igen det på nätet.
Man talade bl.a om hur ljuset påverkar oss. I slutet av programmet så intervjuades en konstnär och hon blev tillfrågad om hur hon framställde ljuset. Ja, sa hon, det gjorde hon med skuggorna.
Ja, så är det nog. Om inte skuggorna fanns så skulle vi inte se ljuset.

Nu skall jag alldeles strax stiga på planet först till Stockholm och sedan vidare till Göteborg. Semester! Jag hoppas på mycket ljus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar