Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 31 januari 2012

Högtryck




Så är då den första månaden på det här nya året snart slut. Min man har upplyst mig om att jag har slagit ett nytt rekord på min blogg; dvs jag har fler sidvyer den här månaden i jämförelse med den månad som jag har haft mest förut, det var i oktober. Min käre make är lite annorlunda funtad än jag. Han läser inte så ofta min blogg, men har stenkoll på statistiken. I bland talar han om för mig, om jag har si och så många varje dag resten av månaden så ... Det där har jag svårt att komma ihåg och bry mig om, siffror är inte riktigt min grej... Han "kräver" inte att jag ska slå rekord, jag upplever ingen press från hans sida är det bäst att skriva, så ingen missförstår min snälle man, utan det är bara så att han har ett naturligt intresse för siffror, statistik, priser, procent, temperaturgrader - fast klocktider har han lite svårt för... :-) Han är en tidsoptimist.
Just nu småler han mest åt det höga lufttrycket som ställer Jas-planen på marken - han har aldrig varit någon militärvän... Ändå bor vi nu i den gamla militärstaden Boden.
Nog talat om min man. (Jag har fått hans tillåtelse att skriva om honom). 

Ja, högtryck är det verkligen. Jag trotsade kylan och gick en promenad både igår och idag. Det var 17, 18 grader kallt idag och lite blåst, så det sved ordentligt i kinderna. Men det känns rätt skönt efteråt om man är rätt klädd.


Jag läste idag i Katarina församlings tidning (nr 2/11) på ledarsidan av Olle Carlsson, att de tre mest önskade meningarna som svenska folket vill höra enligt en undersökning är:
1. Jag älskar dig. Inte så förvånande kanske. Alla vill vi vara älskade av någon.
2. Jag förlåter dig. Jag citerar Olle Carlsson: "...mycket av det som vi kallar dålig självkänsla har sin grund i att vi tycker att vi har misslyckats. Vi känner att vi har gjort fel och ibland till och med att vi är fel. Bakom våra fasader och godmodiga leenden går vi omkring och känner oss anklagade och otillräckliga. Tänk om vi bokstavligen kunde ge varandra syndernas förlåtelse lite oftare!"
3. Maten är klar. Lite mer förvånande i första anblicken. Men mat och bordsgemenskap, mat lagad med omsorg och kärlek och glädjen att få dela sitt bröd med någon - det är betydelsefullt och berikar livet.

Vad betyder rekord, dyrbara grejer, flotta hus, storslagna  upplevelser i jämförelse med Jag älskar dig, jag förlåter dig och maten är klar?!


Ps Kyrkoherde Olle Carlsson kommer till Nederluleå kyrka under Tacksägelsehelgen i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar