Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 20 januari 2012

Se upp för dörrarna! Dörrarna stängs.Hur många gånger om dygnet ges uppmaningen Se upp för dörrarna! Dörrarna stängs till Stockholms tunnelbaneresenärer?! Och vad gör det med åhörarna att ständigt bli varnade för dörrar som stängs? Kan det vara så att det gör tunnelbaneresenärerna mer medvetna om att ta vara på öppna dörrar?


Ibland skulle vi kanske också behöva en varning för dörrar som står öppna - dörrar som det är lätt att slinka igenom - men inte leder dit vi egentligen vill.


Det finns så många olika dörrar som öppnas och stängs, höga, låga, breda, smala... vissa är det lätt att komma in genom, andra behövs det speciella koder till... alla får inte komma in överallt, på gott och ont.

Uppmaningen Se upp för dörrarna! Dörrarna stängs vill i första hand varna för risken att klämmas fast i dörröppningen - det kan göra ont, ge skador... Det gäller fler dörröppningar än tunnelbanetågens. Tänk att halvt följa med in och halvt bli kvar utanför - inte bra!

Bäst att ta varningen på allvar och tänka sig för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar