Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 22 januari 2012

Första KatarinamässanPå Katarinamässan idag på förmiddagen i Katarina kyrka på söder i Stockholm hälsades alla välkomna, speciellt dem som var där för första gången - och det var alla! Det var nämligen första gången det var Katarinamässa! En mässa som är i sin linda, i process, ofärdig...
Det var fullsatt. Påtagligt var att det var många olika människor där, många ideella hade förberett mässan och var med i mässan på olika sätt.


Olle Carlsson, kyrkoherde i Katarina församling och känd från Allhelgonamässorna, ledde mässan på ett enkelt och kravlöst sätt. Han var noga med att tala ett språk som alla förstår.


Hela mässan var innerlig och varm. Välkomnande. Medveten och angelägen.


Gud möter oss på många olika sätt. I mässan gavs också tillfälle till ljuständning, enskild förbön, meditation / reflektion kring konsten i kyrkan. På bilden ses kuddar och ljus på golvet framför stora altaret, där kunde man knäböja, bedja och meditera.
De var en mycket fin och inspirerande mässa.


Det var brunch tillsammans med övriga gudstjänstdeltagare, möte och samtal och workshops på eftermiddagen. Dagen avslutades med Allhelgonamässa i Allhelgonakyrkan 15 min därifrån.
Det kommer mera... måste packa klart för hemresan imorgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar