Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 11 januari 2012

1-års jubiléumI måndags, den 9:e januari, för ett år sedan, började jag blogga! Det var en söndag. Jag var ledig. Min man och jag satt vid frukostbordet, jag beklagade mig inför honom att jag hade så  många dikter, berättelser, citat, som jag samlat på mig under årens lopp (vilka börjar bli många nu!) - som jag inte tyckte att jag hade någon användning för i min tjänst/i mitt liv. Det kändes så sorgligt. Jag var väl lite halvdeppig...
Då säger min man: Du kan väl börja blogga!
Jag skulle aldrig ha kommit på tanken själv! Jag - blogga!?
Men jag kunde inte släppa den där tanken under dagen.
När kvällen kom, då hade jag startat min blogg och gjort mitt första lilla inlägg.Detta är inget märkvärdigt i sig. Det finns hur många människor som helst som bloggar. Ändå är jag fortfarande överraskad över mitt mod! Jag tycker faktiskt att det är modigt - för att vara jag i alla fall. Jag är väl medveten om att jag inte alltid uttrycker mig språkligt korrekt. Jag har t.ex. väldigt svårt för prepositioner. Jag vet aldrig säkert om det ska vara på, med, för eller av... jag chansar oftast. Ändå vågar jag skriva, trots att andra kan lägga märke till mina fel, svagheter... för mig är det ett sorts mod.
Det finns förstås fler och viktigare "mod"...Ganska tidigt i livet började jag fotografera (Kodak instamatic) och tyckte att det var roligt.  När jag skaffade systemkamera var det mest dia-bilder i många år. Som ung pastor gjorde jag, ibland tillsammans med min syster Ingela eller med min kompis Febe, bildband (dia-bilder, texter och musik) - och tyckte det var jätte-roligt. När barnen föddes och växte upp så var de de viktigaste foto-motiven. Livet förändras hela tiden. Nu är jag nästan tillbaka till "bildbands"-livet igen... Jag skulle vilja gå en fotokurs och lära mig lite teknik och redigering o.dyl.Oj, vilket långt inlägg bara om mig själv! Det var apropå 1-års jubileet. Jag fortsätter och bloggar ett tag till, eftersom jag tycker att det är roligt. Förmodligen kommer den även fortsättningsvis att ha blandat innehåll; poesi, citat, glimtar från privatliv och jobb, egna tankar och funderingar - det som känns aktuellt för mig och möjligt att skriva om. Det är en blandad skara människor (av dem jag känner till) som läser min blogg, inläggen är därför mer eller mindre intressanta för var och en.
TACK för all positiv respons jag får på olika sätt. Utan den hade jag nog inte fortsatt...
Fotografierna är från en promenad i lördags. De flesta från "lill-skogen" i Boden. Jag tilltalas mycket av trädstammar, som synes... ett arv från min mor, tror jag.

10 kommentarer:

 1. Grattis på 1-årsdagen! Du gjorde helt rätt i att börja blogga, din blogg är annorlunda än de flesta jag läser och där finns alltid ett visdomsord att hämta. Du och din blogg behövs! Och visst är det ett sorts mod som man kan vara stolt över, att våga gå ut så här i offentligheten och skriva. Hoppas bloggen får fira många födelsedagar till. Kram från din bloggkusin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Tack bloggkusin! I bloggvärlden så är jag en lill-kusin till dig! Kram!

  SvaraRadera
 3. Fortsätt Birgitta, så länge du tycker det är roligt! Vi är många som har glädje av din blogg, en riktig guldgruva med all denna poesi, och så intressant att få följa fina tankar och njuta sv dina bilder! Och att du skulle behöva be om ursäkt för ditt språk, det känns väldigt förvånande med tanke på hur lättläst och välformulerat det känns. Så glöm det där med tvekan inför prepositioner, du kan :-)
  Gratulerar 1-åringen och önskar dig ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Grattis till ettårsjubileet då!

  SvaraRadera
 5. Jag är också en flitig läsare av din blogg och skulle verkligen sakna den om den lades ner. Det är lite av våra gamla bildband över dem, precis som du säger. Det är väl det där med musiken i så fall... Men man kan ju sjunga till om man vill :)Att du är modig är inte direkt någon nyhet för mig. Kram syster Ingela

  SvaraRadera
 6. Ha, ha... Du kan väl sjunga några av våra gamla favoriter så länkar jag det till bloggen... Det skulle bli ett klart plus till min blogg! Annars kan man göra, som du säger, sjunga själv till bilderna, sånger som man tycker passar :-) Jag kan till varje inlägg ge lämpliga sångförslag :-)
  Det är rätt att lillasyster ser upp till storasyster och tycker att hon är modig! Att storasyster känner annorlunda är en annan sak...

  SvaraRadera