Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 9 maj 2011

Nytt och gammalt

I dag har jag varit hemma och ledig. En dag med sommartemperatur. Jag har burit ut från förrådet till komposten gamla växter, som fanns kvar från förra sommaren. När det blev frost ute i höstas och vi var tvungna att bära in växterna, så fanns det ett hopp om att växterna skulle överleva till den här våren, de var fortfarande så fina... efter en tid kändes det inte lika viktigt längre och de glömdes i stort sett bort. Idag blev de utkastade och nya, fräscha växter fick ta över deras krukor. Så grymt livet kan va´! Speciellt när det händer i människolivet!

En av fjolårets rosor. Även det som är visset och skört kan vara vackert. Foto: B.R.

Jag passade också på och tog lite skott från inne-krukväxterna och satte i vatten i hopp om att det ska bli rötter och nya krukväxter.

Nytt och gammalt. Foto: B.R.

Egentligen en ganska bra bild på vårt hem och vårt liv. Nytt och gammalt får finnas sida vid sida. Det gäller även tro, tankar och värderingar. Vissa saker/uppfattningar har vi hållit fast vid från barndom/ungdom, det håller och består och annat har efter prövning blivit undanlagt eller kastat och nytt har kommit in och blivit en del av våra liv. Det är naturligtvis inget speciellt för oss, så är det väl för alla, mer eller mindre.

Foto: B.R.

Vi köpte pelargoner i lördags. De ska så småningom planteras ute. Men en fick hamna i den ny-ärvda rörstrandskrukan från Owes föräldrar. Den passade bra där, tycker jag.
Nu ska jag snart gå och lägga mig, det känns skönt efter en dag ute i sol och blåst. God natt till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar