Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 17 maj 2011

Medan gräset växer och blommorna slår ut

Foto: B.R.

Medan man jobbar, mailar och ringer, samtalar, äter och sover, så växer gräset och blommorna slår ut. Solen skiner och regnet öser ner. Små människor föds till världen och människor i alla åldrar dör och lämnar den här världen. Några drabbas av svåra besked och blir djupt förtvivlade och andra upptäcker till sin glädje mening och tillfredsställelse, uppmuntran och hopp... Så mycket som händer, bara i min egen lilla värld. Hur mycket sker då inte ute i stora världen?! Samtidigt.
På ett sätt så är man bara en liten smula, en prick, bland alla människor och i allt som händer och sker. Å andra sidan är varje människoliv viktigt och betydelsefullt, en länk i något stort, i ett sammanhang, som vi inte riktigt kan greppa.

Det är verkligen som det står i Lina Sandells psalm "Blott en dag" att livet är fyllt av "fröjd och smärta, möda, vila och behag". Så blandat är ett människoliv! Så blandat kan även en enstaka dag vara.

Jesus säger: "Var inte rädda för dem som kan döda kroppen men inte kan döda själen ... Säljs inte två sparvar för en kopparslant? Men ingen av dem faller till marken utan att er fader vet om det. Och på er är till och med hårstråna räknade..." Matteus evangelium kapitel 10 v. 28-31, Bibel 2000.

Ps På tal om att vara en liten prick i ett stort sammanhang tänker jag på Beda Wallströms dikt Pricken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar