Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 5 maj 2011

Gud håller dig i sin famn

I går planerade vi vilka psalmer vi ska ha på Högmässan på söndag i Porsökyrkan kl 11. Temat är Den gode herden. Vi fastnade för några psalmer i Kyrksång. Kyrksång är en psalmbok som i första hand riktar sig till barn och unga. En av psalmerna/sångerna som vi ska sjunga på söndag är denna lilla fina sång av K Runow.


Gud håller dig i sin famn
Gud håller dig i sin famn, där lever du varje dag.
Gud håller dig i sin famn, där sover du varje natt.
I allt som händer finns han där
och viskar att han håller dig kär.
Gud bär dig i sin famn, där lever och andas du.
Text och musik: K Runow
Kyrksång, nr 143, Verbum, 2001

Foto: B.R.

Denna "modell" (eller vad man ska kalla den för) i gips av moder och barn har jag fått av min svärmor för länge sedan. Den fanns hemma i deras hem och jag uttryckte någon gång att jag tyckte att den var så fin - och så fick jag den vid ett senare tillfälle, kanske var det när vi fick vårt första barn... Min svärmor var barnmorska och om jag inte minns fel, så hade hon själv fått den i samband med sitt yrke.
Den är väl en fin bild av Gud?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar