Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 23 maj 2011

10000 steg

Nederluleå församling har anordnat en tävling, alla som går 10000 steg om dagen, sex dagar i veckan  i drygt en månad är med om att tävla om två extra lediga dagar (1:a pris) och en ledig dag (2:a pris). Därför bär jag alltid en stegräknare i byx- eller kjollinningen numera. Vissa dagar är det inga svårigheter alls att få ihop de där 10000 stegen. Det kan bli många steg på jobbet "av bara farten", utan att jag tänker på det - då räcker det med en promenad på kvällen när jag kommer hem från jobbet. Men vissa dagar är det många stillastittande möten och långa stunder framför datorn, då blir det ett fasligt schå att få ihop stegen innan midnatt... Lite roligt är det i alla fall, även om det känns lite tungt vissa kvällar när jag har många steg kvar att gå.

I dag är jag ledig och passade på att gå ganska rejält mitt på dagen, jag kände hur regnet hängde hotande i luften. Och jag hann inte mer än hem förrän regnet kom och så har det regnat och regnat och regnat...
Sent i kväll blev det uppehåll och mannen, hunden och jag gick ut tillsammans. Vår schäfer är gammal och stel så hon orkar inte gå så långt, så jag snirklar runt i kvarteren och möter upp dem lite här och där.

Efter regn kommer solsken, brukar man säga, så var det ikväll. Allt såg grönare ut och det luktade så gott!
Marken behöver regn så det är bara att glädjas över dropparna.

Solen skiner för fullt kl 22.

Jag tycker att det är så vackert när solen skiner på trädstammarna. Det gör sig inte riktigt på fotot som är taget med mobilen. Det är ljusa och fina kvällar nu här uppe i norr.

När jag går själv hinner jag tänka mycket. Många tankar kommer och går. Ibland allvarliga och intensiva så jag inte riktigt märker var jag sätter fötterna och snubblar och har mig... Jag har mycket "instabila" fötter och fotleder, så jag har oerhört lätt att vricka fötterna. Ibland är tankarna lite lättsammare, men det går att vricka fötterna då också.

2 kommentarer:

  1. Vilket roligt sätt att få folk att promenera! Jag tycker du är jätteduktig som lyckas få ihop 10000 steg om dagen. Jag har satt i nytt batteri i min stegräknare men det brukar sällan bli mer än ca 8000 steg. Nu ska jag ut och gå några steg på stan!

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir att du tycker att jag är duktig!
    Du och Harry är väl mycket ute och går, tycker jag att det verkar som. Vi får fortsätta att stega på...

    SvaraRadera