Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 19 maj 2011

Att växa i tro

I kväll träffade jag ett 20-tal ungdomar från den kristna studentrörelsen Lukas. Vi samtalade om söndagens tema "Att växa i tro". Växandet börjar med Gud och med Guds kärlek. Det är grunden.
I naturen, såväl som i människolivet är växandets villkor ofta hårda. Det viktigaste är nog det som sker under ytan. Det som inte syns.
Växandet är en process där rörelse och vila, ljus och mörker, vatten och torka avlöser varandra. Viktigt är att rötterna hinner med i utvecklingen, att de blir rotfasta i marken.

Olika frön tar olika lång tid på sig att gro. Några kan nöja sig med litet solljus och ganska mager jord, andra är mer krävande. Vissa väntar i årtionden på de rätta betingelserna för att kunna gro. Så kan det också vara med människans andliga växt. Men det måste finnas ett frö...

Foto: B.R. (Bilden är inte upp och ner!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar