Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 12 maj 2012

Vän med blommor och sparvar och barn

 Sjukhuskyrkans kors

Intrycken från gårdagens begravningsgudstjänst för kollegan och sjukhusprästen Gunnar Olsson försvinner ju inte bara för att dagen är slut. Hans liv, hans sätt att vara och speciella händelser dyker upp i minnet... Vissa människor lämnar större avtryck i ens liv än andra.

I somras när Gunnar och hans hustru var på besök hos oss så fick vi så exklusiva bär som åkerbär av dem!

Den tredje psalmen som vi sjöng i går, är en psalm som jag aldrig sjungit förut, men som jag ofta (speciellt förr) citerat som bön i slutet av minnesstunder, då jag tyckt att det passat. Psalmen passade mycket bra till Gunnar som tyckte mycket om både blommor och barn.
Det är ur Den Svenska Psalmboken med tillägg nr 626. Här citerar jag vers 1 och 3.

Jordens Gud, stjärnornas Herre,
vän med blommor och sparvar och barn,
tack för de lyckliga dagar på jorden.
Tack för allt som du gav vår vän.

Tröstens Gud, Fader för alla,
vännen lämnar vi nu i din hand.
Följ oss i vardagen, hjälp oss att möta
nya dagar i tro på dig.
Text: B. G. Hallqvist 1977, 1982



I övrigt har jag i dag, som jag lovade mig själv i början av veckan, målat akvarell. Jag gjorde ett lite annorlunda motiv motför vad jag brukar - det blev bättre än vad jag hade vågat hoppats... Kul!

Snabbt gick den här dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar