Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 30 maj 2012

Så lev Guds nu


I dag har alla anställda i Nederluleå församling bjudits på vårlunch utanför prästgården. Det var både trevligt och gott. Men kallt!


 Rätt som det var när vi satt och åt så kom både hagelskur och regn. Trots att jag tyckte att jag hade klätt mig varmt, så blev jag så genomfrusen så att jag känner av det fortfarande ikväll. Jag får absolut inte bli sjuk nu! Jag har sju gudstjänster framför mig från och med i morgon till och med på söndag (då räknar jag dop-, vigslar och begravningsgudstjänster också).

 Alla ser något sammanbitna ut! Men stämningen var faktiskt mycket god!

Vi sjöng med hopp och stor längtan om den blomstertid som kommer
"med blid och livlig värma"...
"Dig, glädjesol, vi hälsar. Värm upp vårt sinnes köld"...

En stund visade sig solen för oss och värmde oss i nackarna - ja, det var ju så det skulle vara... den finns i alla fall kvar och har inte helt glömt bort oss. Vår tur kommer nog. Min semester börjar snart - jag vill ha SOMMAR-semester!

Vi sjöng också Tore Littmarcks härliga psalm Över berg och dal (nr 752 i Den svenska Psalmboken med tillägg, Verbum). Jag citerar vers2:

Minns att var sekund
är en liten stund
av evigheten hos Gud,
och när dagen lång
du hör fåglars sång,
hör du himmelens egna ljud.
Så lev Guds nu.
Av Guds nåd får du
ta mot var stund ur hans hand.
Och när dagen lång
du hör fåglars sång,
hör du himmelens egna ljud. 

Så lev Guds nu - oavsett sol eller hagel.

1 kommentar:

  1. Men oj, att ni satt ute i sånt väder!! Det skulle man aldrig ens tänkt på i Grekland. Tuffa svenskar...

    SvaraRadera