Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 28 maj 2012

Pingst

  

Precis lagom till pingsthelgen slog våra få pingstliljor ut.


I går på Pingstdagen var det också Mors dag.
Maken och jag tillsammans med mina två bröder var och gratulerade min mamma.
Rosorna fick hon av mina bröder.


Mamma bjöd på egenhändigt gjord smörgåstårta. Det har hon alltid varit bra på.
Som den "riktiga" mamma hon är, så fick vi - rättvist - var sin bit med oss hem :-)


I dag är det Annandag Pingst. Fast det inte längre är någon helgdag, så har jag fått läsa dagens evangelietext och fira mässa med röd stola (det är så sällan!) på "Andakt med nattvard" på LTU idag. Som tur var kunde min kollega Pär Landfors (porjektledare för Kyrkan på Campus) tolka till engelska för deltagarna som kom från andra länder. Det är något speciellt att få mötas så där "över gränserna" (nationalitet och samfund mm) - precis i pingstens anda. Direkt kan man känna en tillhörighet och gemenskap trots att man inte har träffats förut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar