Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 8 maj 2012

Färgerna har kommit fram igen

Nu för tiden gillar jag bäst att måla med akvarellfärg från tub...

I går eftermiddag kom färgerna fram. Det var längesedan! Akvarellfärgerna, alltså. Känt så länge suget att måla... men jag har alltid så lång startsträcka innan jag kommer igång igen. Hittar alltid annat som bara måste göras först.
Det var kanske det att jag insåg att jag inte kommer att åka på någon akvarellkurs i sommar, som jag annars varit de senaste åren. Det skrämde mig - hur ska då komma igång att måla igen?! Kurserna har varit min räddning. Nu måste jag ta tag i det själv!


Till slut så satt jag där ändå med färger, vatten, penslar, papper...
Jag bestämde mig för att bara måla på, inte ha några särskilda ambitioner (jag fastnar lätt i dem), försöka hitta färgerna, formerna, mig själv...
Och det är ju fantastiskt roligt!! Så avkopplande! Så helande, på något sätt...

I dag har jag fortsatt och arbetat vidare på ett par av målningarna.


Jag tycker att det är kul att ur det som "ingenting är", försöka med "titt-håls" metoden hitta någon detalj som kan "bli något".Jag tror att jag ska låta det få ligga kvar framme - även om det ser lite stökigt ut -  då kan det bli av att jag fortsätter till helgen då jag är ledig - annars blir det samma långa procedur igen, någon gång i framtiden...


1 kommentar:

  1. Underbart Birgitta! Vackra bilder du gör! Roligt att du delar med dig av dem här. Gör så, låt färgerna ligga framme. Ett undanplockat, städat hem är inte alltid den bästa miljön för kreativitet. Go!

    SvaraRadera