Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 7 maj 2012

En fin kväll


I går kväll var det Sinnesromässa i Porsökyrkan. Som alltid var det en blandning av människor; i åldrar, tro, stil och med olika bakgrund . Det är så skönt! Var och en är viktig och bidrar i mässan bara genom att finnas med.

I Sinnesromässan hade vi glädjen att få konfirmera en man från Vuxenkonfirmations- och samtalsgruppen som vi haft under hösten och våren. I samband med konfirmationsakten delade han förtroendefullt med sig till oss alla en bit från sin livsvandring, som bitvis varit mycket svår. Trots det har han en förmåga att glädja oss andra som finns i hans omgivning. Vi önskar honom allt gott, Guds rika välsignelse!


Med i mässan bads en bön, hämtat från boken Böner från kelterna, Argument, 2011, som jag tyckte mycket om. Ett par rader från bönen Din kärlek:

...
En kärlek som ser våra misslyckanden
och förlåter oss.
En kärlek som ser vår glädje
och omfamnar oss.
...


När jag kom hem på kvällen (efter att ha varit ute för första gången på nästan en vecka) så lyste solen mot husväggen. Tulpanknoppen blev för mig en bild på söndagens tema: Att växa i tro. Någons ansikte lyser över oss.

Om du vill läsa om något helt annat - t.ex. det aktuella grekiska valet - läs i bloggen Aktuellt i Grekland här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar