Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 16 maj 2012

Dagens ros!


Lite dagboksanteckningar från min arbetsdag:
Dagen började med en glad överraskning! En uppmärksam arbetskamrat upplyste oss om att vi i Porsökyrkan hade fått Dagens ros två dagar efter varann i Norrbottens-Kuriren!! Med lite olika innehåll. Så roligt och uppmuntrande!

Vi har samtalat och förberett innehåll och ordning för Blues- och gospelgudstjänsten på söndag kl 17 i Porsökyrkan. Det blir spännande och lite annorlunda... Kom och lyssna, du som bor i närheten!


Några av oss har också varit och kikat på ett "Dopträd", som vi planerar sätta upp i kyrksalen. Varje barn som döps i Porsökyrkan får ett rött hjärta med sitt namn på och datumet på dopdagen. Hjärtana hängs nu upp på väggen - för att vi ska komma ihåg barnen och be för dem. Vår plan är att ha ett träd att hänga upp hjärtana i istället. Det skulle kunna bli riktigt fint... En gång per år bjuder vi in dopfamiljerna till gudstjänst och för att hämta barnens hjärtan.

Telefonsamtal, mail, bokningar och förberedelser inför söndagens gudstjänster innan arbetsdagen för min del avslutades i Nederluleå kyrka.


I brudkammaren i Nederluleå kyrka träffade jag två förväntansfulla och lyckliga par - efter varann - i samtal inför vigsel under sommaren.


Det har varit soligt och vackert idag, lite varmare i luften än tidigare dagar i veckan. Från dag till dag ser man nu att det blir lite grönare på gräsmattorna, löven är på gång och fler och fler blommor efter husväggarna. Underbart!


Trevlig helg!

2 kommentarer: