Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 29 september 2012

Att leta efter lyckan


Man letar efter lyckan
och tror att det är en sol
så sitter den i skuggan
som en liten viol

På en vägg i ett hotell i Umeå såg jag denna text. Texten säger i sin enkelhet det vi redan vet, men ganska ofta glömmer. Lyckan är sällan det stora och märkvärdiga, de häftigaste tillställningarna eller de stora konferenserna. Lyckan återfinns ofta i de små sammanhangen, i ett lågmält samtal, i ett enkelt rum... där naturlighet och äkthet dominerar. Där vi kan vara som vi är. Där samförstånd möts. 
Det är lycka som sätter sig i hela kroppen, som något varmt och gott - och som består. Och som man vill ha mer av...



2 kommentarer:

  1. Så sant!
    Och det här läste jag idag: För den som fortsätter att söka det goda, även när det ser mörkt ut, är den som först kommer att se ljuset när det återvänder.

    SvaraRadera