Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 8 september 2012

Enhet

Temat för morgondagens texter är Enheten i Kristus.
Tänkte bara dela några rader från Svenska Kyrkans Förbönsbok. Innan böneförslagen finns en Förberedelsetext och där hittade jag flera meningar som jag tyckte om.





I Kristus finns en föreningspunkt mellan människor trots våra individuella olikheter...

Enheten i Kristus bygger inte på att vi blir mer och mer lika varandra utan ... blir mer och mer lika honom. Han rymmer i sig själv den fulla mänskligheten och därför behöver vi inte göra om oss enligt någon mall för att nå likhet med honom. Gud har skapat oss till unika individer och sådana ska vi också förbli...

Den mänskliga variationen och olikheten är ett adelsmärke för den kristna gemenskapen...

Genom att leta efter ljuset hos varandra lär vi oss att se ljuset också hos oss själva.


I morgon kl 17 har vi Höstupptakt i Porsökyrkan, Luleå. Det ska bli roligt att få börja en ny termin i kyrkan. Framför allt att få träffa dem som brukar komma till Porsökyrkan, och lika roligt att få möta nya människor. Alla är välkomna!
Efter gudstjänsten får vi dela gemenskapen med varandra och äta mackor och tårta.

(Jag förstår inte varför den sista raden blev mörkare, men vi låtsas att det ska vara så...:-) har inte ro att försöka få till det på något annat sätt...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar