Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 11 september 2012

Thessaloniki

Strax före två inatt (grekisk tid) landade vi med kropp och själ på Thessaloniki flygplats.


Med en nattbuss tog vi oss in till centrala stan. Där irrade vi omkring ett tag innan vi hittade vårt hotell Electra Palace Hotel.



Det var ett riktigt lyxigt hotell till priset av ett vanligt svenskt standard hotell. Längst upp till vänster satt vi imorse och åt en god frukost med en fantastisk utsikt.




Där uppe fanns också en pool som vi nyttjade på eftermiddagen. Underbart med sol och värme igen! Det är behaglig temperatur, ca 25-27 grader.



Skönt att veta att det finns kollegor som håller jobbet "flytande"!

Vi bor i hjärtat av staden så vi har vandrat runt en del i kvarteren. Många affärer, många människor, mycket trafik och mycket ljud. Däremellan har vi slumrat och sovit, vi är mycket trötta och har en del sömn att ta igen. Ikväll har vi varit på en riktigt grekisk restaurang, vi förstod inte vad vi beställde, men det blev bra.


Kvällen avslutade vi med att gå längs strandpromenaden. Lite otäckt att det inte finns något räcke! Och dåligt ljus.

Till sist så har jag idag knuffats o puttats av både hissdörren o snurrdörren vid entrén. Inte den svenska känsliga sorten som stannar så snart dom rör en. Nej här är det till att foga sig efter deras tempo för att klara sig skadefri i fortsättningen!

Nu: sova!



2 kommentarer:

  1. Åh vad härligt! Är riktigt avundsjuk, men missunnar er inte sol och vila. Kramar! Trosasyster

    SvaraRadera
  2. Låter synnerligen trevligt! Vi ses om en stund, kram!

    SvaraRadera