Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 17 september 2012

Historiens vingslag

Grekland är, som bekant, ett land med lång och rik historia. Det är inte bara språket, bokstäverna och orterna som påminner om Nya testamentets berättelser om aposteln Paulus resor i dessa trakter.


Härifrån kommer också de stora filosoferna. Strax utanför Naousa finns en minnesplats av Aristoteles. Här undervisade han Alexander den store och andra elever på 300-talet före Kristus. Det finns lämningar kvar från skolan som Aristoteles undervisade i.Här arrangeras någon gång ibland konsert eller något annat kulturellt.

En plats att bara komma och vara och fascineras över historiens vingslag.


Under de stora och gamla träden låg massor av valnötter som vi plockade.

Efter besöket vid Aristoteles skola igår for vi vidare till ett museum i Vergina som var både estetiskt vackert och mycket intressant. Museet är uppbyggt på precis den plats där man funnit kungliga gravar, man tror att två av gravarna är Kung Filips grav och hans barnbarn, dvs Alexander den stores far och son. På museet fick man inte fotografera vilket Owe pinsamt blev uppmärksammad på :-)


Bilden visar museet utifrån. Man gick in och ner i själva gravkullen.
Det finns mycket att se i dessa trakter!


Vi besökte igår också Johannes döparens kloster med rötter från 3-400 talet efter Kristus. Klostret ligger otroligt vackert! Vilken vy! Kanske inte riktigt vad man brukar se framför sig när man tänker på Grekland.


Här verkade det som att det var munkarnas "rökhörna".


Klostrets kapell från 1800-talet


Ikonostasen i kapellet. Oerhört vackert var det, tyvärr gör inte bilderna verkligheten rättvisa. Det var så mörkt därinne.


Vår Fader på grekiska


I bergväggarna runt omkring finns grottor kvar där eremiter har levt.


Ja, det finns mycket att berätta och visa. Här på bloggen blir det bara en liten bråkdel av allt vi får höra och se. Vi upplever innehållsrika dagar tack vare min kusin och hennes make som kan och vet mycket eftersom de själva är intresserade av både historia och nutid.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar