Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 20 september 2012

Omväxlande

I morse tog vi bussen från Naousa och våra kära släktingar; bytte buss i Thessaloniki och kom mitt på dagen till Pereas som ligger vid havet. Vi ville gärna bada i havet innan vi lämnar Grekland.Det var växlande molnighet, men riktigt soligt och varmt mellan varven. Vattnet var varmt och skönt!
Efter ett par timmar mulnade det på och vi gick till vårt lilla hotellrum, satt på balkongen och drack lite juice.

Plötsligt började det blåsa alldeles förskräckligt och åskan dundrade och blixtrade. Folk sprang från stranden och piren.

Men ganska snart ljusnade det igen och vi gick ut...

Solnedgång och ljummet och skönt ute.

Några män fiskade vid stranden...

...och restaurangerna längs strandpromenaden väntade på matgäster.

Vilken restaurant skulle vi välja?

Det här blir bra, tycke vi. Så vacker utsikt, så nära havet och så god mat.
Det började med ett stilla vågskvalp, men innan maten var uppäten blåste det nästan storm och vågorna var på väg upp mot borden.
Bara under de timmar vi har varit här idag så har himlen och havet växlat i färg och form många gånger. Vackert och fascinerande. Så mycket av temperament och kraft naturens element innehåller.
Det blåser fortfarande storm ute, få se vad morgondagen bär i sitt sköte, vår sista dag i Grekland.


1 kommentar:

  1. Men oj, hade ni sånt oväder! Här blåste det lite men det blev inte så mycket mer. Tur att ni hann bada i alla fall! Lycklig resa hem!

    SvaraRadera