Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 3 september 2012

Tre dagar i Stockholm

Här kommer ett litet bildkollage från dagarna i Stockholm.
På fredagen var vi där på vår fritid och på egen bekostnad. "Vi" är alltså Porsökyrkans arbetslag.
Som jag redan skrivit var vi och besökte S:ta Clara kyrka på fredagen.



 Allt började med bön både i S:ta Clara kyrkas arbete på plattan, bland prostituerade mm och i mässorna och det diakonala arbetet i Katarina församling.
Det började litet, trevande, möttes  med visst motstånd - och det tog tid.
Det är ett ständigt utvärderande och sökande efter former.
Det handlar mycket om tillit och mod.


På lördagen var vi på tre seminarier om arbetet i Katarina församling. Vi mötte Irma Schultz Keller som pratade om musiken. Där förbereddes också sång till mässan på söndag förmiddag. Sedan hade vi också samtal med både  Tomas Lindström och Olle Karlsson (kyrkoherde i församlingen). 


På söndag var var vi med när mässan i Katarina kyrka förbereddes. Det fanns många frivilligarbetare (ideella) som var med i det arbetet . Här läggs kuddar ut i koret för att ge människor tillfälle att böja knä, be, meditera...


På vissa väggar fanns det konst att titta på och reflektera kring.




Ljudet är viktigt! De medverkande instrueras om vad som är viktigt att tänka på och får testa att läsa resp sjunga. Ovan instrueras Sonja Lundberg från Porsökyrkan i Luleå av Tomas Lindström. Sonja läste dagens evangelietext på Mässan.




Pär Landfors och Lars Magnusson övade och framförde också sång i Mässan. Porsökyrkan var väl representerade i gudstjänsten.
Både Katarinamässan och Allhelgonamässan inleds alltid med "Herre, hör min bön..." Pär och Lars sjöng ett par verser emellan. Pär sjöng också I´m a dreamer av Ozzy Osborn längre fram i mässan.


Vi hade också glädjen att få vara med och dela ut bröd och vin till de ca 300-400 gudstjänstdeltagarna. "För dig utgivet - För dig utgjutet".

Ljuständning och personlig förbön fanns det möjlighet att delta i.

Direkt efter mässan serverades brunch till självkostnadspris i församlingssalen, en matig soppa med bröd och pålägg samt kaffe/te och efterrätt: fruktsallad och grädde. Många samtal fördes vid borden med nya och gamla bekantskaper.


Kursen och dagen avslutades i Allhelgonakyrkan. En mindre träkyrka. Till min glädje hade min dotter och ett par riktigt goda vänner slutit upp. Det kändes gott att få träffa dem alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar