Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 3 februari 2011

En ledig dag

I dag har jag varit ledig. Ändå har mina tankar varit mycket på jobbet. Det är inte så lätt att bara släppa jobbet för en dag, för att sedan återvända nästa dag igen.
Det är så mycket jag vill en ledig dag. Ta´ det lugnt, sova lite längre, läsa tidningen ordentligt (inte bara dödsannonserna). Ta igen en del av allt som ligger efter - tvätt, plock, damsuga... träna! Min tanke var att åka och träna. Jag hade packat väskan, tagit på mig ytterkläderna och skulle bara hämta bilnyckeln som låg på det lilla vita bordet. Men när jag skulle ta nyckeln låg den inte där! Jag visste att jag hade sett den där bara för en liten stund sedan. Å, vad jag letade... Jag började misstänka min man och ringde honom på jobbet. Nej, han hade ju den andra bilen, sa han - men, vänta... jo, den låg i en av hans fickor! Så förvånad han blev - jag blev inte lika förvånad :-) Ja, då "slapp" jag ett "måste" idag - och gjorde något extra roligt istället. Jag tog fram mina akvarellfärger och försökte måla av några vinter-fotografier. Det blev inte speciellt bra - men jag kunde i alla fall koppla av allt annat en stund. Det är vila. För det är ju ändå det som är det viktigaste med den här dagen, för att orka jobba åtta dagar till nästa ledighet.
I kväll har jag gått en lite längre promenad med stavar, som kompensation till den uteblivna träningen. Det var på nysnöade och oplogade vägar - så det kändes lite mer än vanligt efter promenaden. Lite konditionsträning blev det i alla fall.



Ett av fotona som jag försökte måla av idag. Inte så enkelt när det mesta är vitt.


2 kommentarer:

  1. Så går det när man försöker planera ;-) Någon som tyckte du skulle göra annat lite spontant idag då :-) Ganska bra dag att slippa bilen på faktiskt. Har jobbat till 22:15 ikväll solen lurade oss lite tidigare i veckan så man började hoppas på takdropp men så fick vi detta!. Hoppas den här målar stunderna i kyrkan under våren får en att ha grejer hemma som du, som man också tar fram när man behöver återhämta sig och ändå göra nåt kreativt. Ganska rofyllt också sitta och läsa bloggar så här i nattens sena timme. /Hörs Glenn

    SvaraRadera
  2. Haha, undrar hur den där nyckeln hamnade i makens ficka...Men säkert var det mycket roligare och mer givande att måla en stund! Det gäller att fånga de där stunderna när tankarna får vila från det dagliga.

    SvaraRadera