Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 7 februari 2011

Detaljer och perspektiv

Klockan har blivit lite för mycket för att klara av att formulera de tankar som finns i mitt huvud ikväll. I bland är det svårt att få någon ordning och konsekvens i allt som rör sig inom en.  Det blir en salig/osalig röra. Det är märkligt hur vi människor kan ha flera tankekedjor igång samtidigt i våra huvuden och samtidigt göra något helt annat med våra händer och fötter. Fast ibland funkar det inte så bra förstås... det kan bli lite tokigt. Som i morse t.ex. då jag upptäckte jag stod på toaletten och försökte få in en flaska olivolja i toalettskåpet - det var ju i skafferiet den hörde hemma.

I arbetet, liksom i livet i övrigt, gäller det att ha rätt perspektiv på det man gör och tänker, så att man inte fastnar i detaljer och småaktigheter. Det är lätt gjort. Jag tycker att Kerstin Hesslefors har uttryckt sig bra i en bön, som jag önskar att jag kunde leva i. Bönen är från Hjärtats samtal, men jag har hittat den i Bönboken traditon och liv, Verbum,2003, nr 993.

Gud, låt inte alla detaljer dra kraften ur mig.
Hjälp mig att ha perspektiv i mina dagliga sysslor,
så att jag inte fastnar i det lilla.
Hjälp mig att ta mina uppgifter på allvar,
utan att gå för djupt in i dem.
Hjälp mig att se helheten
i mitt daglilga mångsyssleri.
Gud, när jag blir avbruten av annat,
som pockar på min uppmärksamhet,
hjälp mig då att se vad det är jag ska göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar