Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 1 oktober 2012

Sagan om den gamla diesel Mercan

När jag härom dagen letade efter ett foto såg jag bilden nedan - och tankarna snurrade igång...




Den här gamla diesel Mercan-85 har en gång vit och fin och stolt glidit fram på vägarna på ett tryggt och säkert sätt. Det var något lugnt och stadigt med den... Det var som om den visste sitt värde. Efter några år hade den dock gjort sitt, tyckte ägaren - men det var lite svårt att göra sig av med den. Visst tänkte ägaren försöka sälja den... men den blev stående ute vid stugan på landet, under några stora träd (mycket oklokt!). Mercan upplevde alla årstiderna. Under vintern var den nästan helt översnöad, man kunde bara ana att det var något under snöhögen. På hösten samlades löven på huven - och blev liggande kvar under sommaren... Stackars den gamla stiliga Mercan! Vilken behandling - efter alla tjänande år...

En dag åkte en ung man förbi stugan på landet och såg bilen - och blev genast förtjust. Han såg vad det kunde bli av den gamla Mercan. Han ringde genast upp ägaren och frågade om han fick köpa den. Hux flux var bilen såld! Nästan genast fick den åka till Vårdcentralen, nej, Bilbesiktningen var det och blev väl godkänd. Alla värden var bra! Vem hade kunnat tro det?!
Efter lite extra omsorg och uppfräschning glider den nu fram glad och upprättad som den kungliga Mercedes-Benz som den är!
Efter år i skugga och mörker har den blivit upprättad och fått en ny mening i sitt liv...

Sagan är sann.

Hur mycket mer är då inte en människas upprättelse värd...!

Ibland känner jag mig som den där gamla Mercan, värdelös och oduglig, tråkig... Men kolla på bilden! Trots att den är smutsig och full av gamla löv, så speglar sig de nyutslagna löven i framrutan - man behöver inte vara perfekt för att spegla "det nya livet". Dessutom kan du och jag vara mycket mer värda än vad vi ser ut att vara.


4 kommentarer:

  1. Mercedes betyder barmhärtighet på spanska och barmhärtighet är ju den renaste återspeglingen av Gud i en människas liv. Så passande att du just beskriver speglingen i din text. En av Jungfru Marias titlar, som du kanske vet, är på spanska Santa Maria de las Mercedes dvs Maria den barmhärtiga :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maria för din kommentar! Så långt tänkte inte jag... Intressant koppling!

      Radera
    2. Har du förresten läst den här artikeln?

      http://www.dn.se/blogg/markligheter/2012/08/20/jungfru-maria-fotograferad-i-tensta/

      Radera
  2. Ja, jag har läst artikeln, det är märkligt - och säkert en stark upplevelse för dem som sett och tror på det.

    SvaraRadera