Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 11 oktober 2012

Brustenhet

Livet går sönder, blir inte som vi tänkt oss. Ju mer vi vågar erkänna de sidorna kan också livet bli vackrare. Och för mig är kristendomens styrka att den erkänner svärtan, mörkret. Att vi alltid har saker som inte går att rätta till i våra liv, men livet kommer ändå att finna nya vägar och det är evangelium för mig.
Kyrkoherde Olle Carlsson, Katarina församling. Citatet är hämtat ur Kyrknyckeln, Nederluleå församlingstidning.





Kyrkoherde Olle Carlsson kommer till Nederluleå församlings Tacksägelsehelg, alltså nu på lördag och söndag. Helgens tema är Helhet. 

Hela min gudstro
är grundad i mina livserfarenheter.
En väv av ytterligheter
- ljus och mörker om vartannat -
har lagt samman mitt liv,
och gjort mig till den jag är.
Olle Carlsson


Här kan du läsa om helgens program


På Kyrknyckelns sista sida finns en bön som jag tycker mycket om: Gud använder det brutna, av Vance Havner ("Alltid älskad 2", Argument förlag)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar