Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 10 oktober 2012

Vad säger spegeln?

 

Min dag började med Morgonässa i den fina träkyrkan i Övertorneå. En skön start på dagen. Det var vår (Luleå stifts) biskop Hans Stiglund som ledde den.




Biskop Hans talade i sitt beredelseord om skillnaden mellan att spegla sig i badrumsspegeln på morgonen och att spegla sig i dopvattnet. Dopets spegel talar om för oss att vi är älskade som vi är och försonade med Gud. Där finns också uppmaningen: Bliv kvar i min kärlek.

 

I mässan fick vi (präster och diakoner som var på konvent i Övertorneå) bekräfta våra vigningslöften "...med Guds hjälp och i förtröstan på Guds nåd...".  Efter det sjöng vi som Offertoriepsalm (Nattvardspsalm) nr 758 i Svenska Psalmboken.


Herre, till dig får jag komma,
komma precis som jag är.
Inför dig kan jag ingenting dölja,
du vet varje tanke jag bär.
Men trots att du ser 
all min svaghet och vet
att jag är ett av dina minsta barn,
får jag komma ändå,
och jag vet det är så:
under allt är jag älskad av dig.
Text: Ch. Hultgren 1973. Vers 1




Mässan inleddes och avslutades med orgelmusik på den enda 1600-tals orgel som det går att spela på i Sverige, enligt kyrkoherde Roland Hemphälä.

2 kommentarer:

  1. Så otroligt fin Övertorneå kyrka är! Gudomligt vacker! Jag älskar atmosfären i gamla hus och byggnader. Sådan omsorg, själ och hjärta man lade ner på det man byggde förr. Det formligen lyser av snickarglädje! Och vad är bättre än känslan av att gå på ett gediget trägolv som knarrar?? Vilken tur att man inte kasserade den fantastiska orgeln på 1700-talet, som man först hade tänkt att göra!

    SvaraRadera
  2. Vad säger spegeln? Får mig förresten att tänka på bibelordet:
    Ja, hon är ett återsken av det eviga ljuset och en klar spegel, som återspeglar Guds verksamhet, och en avbild av hans godhet.

    Vish 7:26 (1917 års översättning)

    SvaraRadera