Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 9 oktober 2012

Kontraktskonvent i Övertorneå

Av biskopen har präster och diakoner i Lule och Kalix-Torne kontrakt kallats till ett präst- och diakonmöte i Övertorneå. Det är första gången jag är i Övertorneå. Vi bor på Tornedalia Hotel in Arctic Lapland.

Biskop Hans inledde dagen med att tala om vårt uppdrag i Guds tjänst "i världens mitt". Det var ett tänkvärt budskap han förmedlade till oss. Starkast var hans egna personliga vittnesbörd.

I samtalsgrupper reflekterade vi kring det som biskopen talat om, men också hur Gud överraskar oss ibland på olika sätt. Egentligen "borde" vi kanske inte bli så överraskade... Gud är ju Gud... I vår grupp talade vi också om Guds nåd, hur den finns med oss, alltid. Det kan vara lätt att tänka att Guds nåd gäller andra, men inte mig och domen kan bli hård mot mig själv. Men Guds nåd gäller, som "tur" är också oss präster och diakoner.

Sådana här dagar är det inte bara föreläsningarna och gruppsamtalen man tar med sig hem, utan också de personliga mötena och samtalen. Vi lever och arbetar i en liknande verklighet allihopa - även om det kan se lite olika ut från plats till plats. Vi behöver varandra.

Nu är jag trött och behöver vila från alla intryck och tankar.

En text som vi har berört idag är Psalm 37:4-7:

 

Ha din glädje i Herren,

han ger dig allt vad ditt hjärta begär.

Lägg ditt liv i Herrens hand.

Lita på honom, han kommer att handla.

Han skall låta din rätt lysa som gryningsljuset,

din rättvisa sak som middagssolen.

Var stilla inför Herren, vänta på honom.

Reta dig inte på den som har framgång,

den som når sina onda syften.

 

Ett misslyckat foto som jag ändå tycker blev lite läckert, dock inte från Övertorneå.

 

 

 

2 kommentarer:

  1. Det skarpa ljuset och kontrasterna gör ju det jättevackert! En fin höstbild. Det är verkligen liv i den!

    SvaraRadera