Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 27 oktober 2012

Förändringsarbete i hem, liv.....

Tycker att begreppet "förändringsarbete" används mycket  nu i min värld. Kom att tänka på det ordet när jag såg vårt vardagsrum i morse. Förändringsarbete kan kännas rätt tungt. Förändring vill vi ofta - men det är verkligen ett arbete. Det går sällan att ändra bara en sak, ofta är det mycket annat som följer med.

Vi ska tapetsera om i vardagsrummet; det är ganska enkelt och snabbt gjort... Men just ja, då behöver vi först flytta undan alla möbler, spackla där den gamla tapeten släppt, tvätta och måla lister - och egentligen skulle vi behöva måla om taket, det vore smart att göra innan tapeterna är på plats osv. 
Och så lever vi i ett mindre kaos - ska vi verkligen göra det här?! Är det värt det?Det kan kännas som en lång och nästan oöverstiglig väg... orkar vi ända fram till slutet? Blir det färdigt någon gång?
Få saker i livet blir riktigt färdigt, ska kanske inte bli det heller...

I Porsökyrkan har vi förändrat kyrkorummet, vänt bänkarna och altarbordet åt ett annat håll, vilket fått som konsekvens att vi måste ordna ljuset på ett annat sätt, liksom ljudet och högtalarna... En förändring för annat med sig.

Vilket arbete är det då inte med inre förändring?!  I gudstjänstliv, verksamhet - men framför allt i våra egna personliga liv. I tankar, attityder, uttryckssätt... Hur lätt är det inte att tänka när det blir motigt och tungt; vi struntar i det här och låter det vara som det varit; det funkade ändå ganska bra...Det är svårt när allting är i sin linda, det gamla och nya finns samtidigt... Hur ska vi gå vidare? Hur snabbt ska vi gå fram? När vi tycker olika, hur gör vi då?


De nya förändringarna i livet kan vara mycket sköra... så viktigt att vi har överseende, omsorg, ödmjukhet - och kan se det komiska, i det som ev blev fel, eller annorlunda än vad vi hade tänkt oss.


Förändringsarbete kräver tid och tålamod - oavsett vilket område det handlar om. Inte minst när det gäller vårt tänkesätt, ofta misslyckas vi och så får vi börja om från början igen, hitta nya spår att gå efter...

Ser ni det jag såg på min promenad idag, (bil)spåren i snön som bildat hjärtan? Ett budskap i sig.


4 kommentarer:

 1. Så klokt, som vanligt! Och så vackert med två hjärtan! Att se det stora i det lilla är en gåva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev så glad när jag plötsligt såg två hjärtan framför mig... :-)

   Radera
 2. Owe ser ut att vara koncentrerad. Lyckan är när det är klart och livet består av förändringar ibland fina ibland mindre bra men vi lär oss alltid något nytt av dessa. Ser framemot att kika på era nya tapeter =)

  SvaraRadera
 3. Ja, välkomna så småningom! Vi/eller jag rättare sagt, är väl lite rädd för att det blir för mörkt... Jag har hört talas om era golv - det skulle vara roligt att se :-)

  SvaraRadera