Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 29 november 2011

Själv-sortering

Jag vet inte vad jag ska skriva ikväll. Mitt huvud är fyllt av tankar och intryck från dagen. Jag skulle behöva sortera upp dem i olika högar, som jag brukar göra med mina papper då och då.

En hög för viktiga tankar och sådant som jag behöver åtgärda med det snaraste.
En hög för bearbetning.

Det ska finnas en hög för tankar och intryck som jag måste lämna, ja, slänga bort. Den högen måste rensas ofta.
Vad behövs mer? Jo, det måste finnas högar för sådant som jag kan plocka fram då och då, titta på och bli glad och inspirerad av, något att påminna sig om.
En hög för minnen, en hög för sådant som gör ont, som jag kan lära mig något av eller som jag behöver för att förstå andra.
Etiketten på en hög får vara "bra att ha tankar", bra att ta fram vid "tankbehov".
Naturligtvis måste jag ha en fakta-hög också...

Vad fattas?
Nu hoppas jag att sömnen själv-sorterar en del av alla tankar och intryck...
God natt!

2 kommentarer:

  1. Sömnen är en väldigt bra sorterare tycker jag. Ibland har den tyvärr en egenhet att inte dyka upp just när den behövs som mest. Ser att du har Feng Shui på ditt nattbord. Det ska jag också pröva! Kram Trosasyster

    SvaraRadera
  2. Ja, precis så var det för mig inatt. Sömnen och sorteringen märkte jag inte så mycket, tyvärr. Annars så tror jag att sömnen gör mycket nytta - och det kan vara bra att "sova på saken" innan man fattar viktiga beslut. Kram!

    SvaraRadera