Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 27 december 2012

Passion

Oj, jag fastnade framför TV:n... Har sett första delen av en dokumentär om Olof Palme. Han var verkligen en fascinerande person. Säkert spännande att vara i hans närhet, även om det förmodligen inte alltid var så lätt ...
Men han hade en passion, ett driv, en övertygelse som man skulle önska mer av bland våra politiker idag och andra ledare i samhället, i kyrkan - och hos mig själv.
Passion kan smitta och ta tag i en. Kan skaka om. Ge inspiration. Men den kan också skrämma, leda till avståndstagande, få motsatt effekt mot vad den själv önskade - men då har den i alla fall berört. Det finns alldeles för mycket av likgiltighet och nonchalans. Eller att man drivs av makt, pengar, prestige...

Vad är min passion? Vad brinner jag för?
Vad är viktigt för mig? Vad är min fulla övertygelse?
Och hur är det för dig?

Livet blir roligare och mer meningsfullt om om man "brinner" för det man håller på med. Det ger mer kraft och styrka - men tar också kraft... man ger mer av sig själv.

Det finns en dikt av Eeva Kilpi som heter just Passion (om jag inte minns fel) i Om kärleken och döden, samlade dikter 1991, som jag tycker mycket om.


Bättre bild än så hittar jag inte just nu - nattsömnen väntar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar