Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 10 december 2011

Julmarknad och Nobelfest


I dag har vi varit på Julmarknad i kyrkstugorna i Boden. Det här är stuga nr 17 där Britt och Linnéa (mor och dotter Nyberg) höll till. Hela familjen är en mycket konstnärlig och kreativ familj. Alltid roligt att träffa dem.





Britt håller på med tygtryck med färgglada och roliga motiv. Bl.a. kuddfodral/örngott, handdukar, bonader och dukar. Britt har en egen butik i Svartlå. Britts företag heter NyMålat & Ny Tryckt.


Linnea är glasblåsare, arbetar på Heta hyttan i Piteå. Linnéa har bl.a.underbara glaskulor och hjärtan, tomtar och änglar i glas (med belysning). Linnéa gör också halssmycken i glas.
Vill du veta mer om Heta hyttan kan du gå in på www.hetahyttan.se
Linnéas egna fingerfärdiga saker kan du se på http://fingerfardigt.webs.com och http://fingerfardigafigurer.blogspot.com (man ska väl kunna länka direkt från bloggen, men jag har inte lärt mig riktigt hur man gör... )

Mycket snö har det kommit det senaste dygnet.

I eftermiddag och kväll har jag vandrat mellan TV:n och annat, och sett från prisutdelningen och Nobelfesten. Det var inspirerande att lyssna till de tre kvinnorna Ellen Johnson Sirleaf, Tawakkul Karman och Leymah Gbowee som fick ta emot Nobels fredspris i Oslo. De har kämpat för att stärka kvinnors rättigheter och för att få in fler kvinnor i fredsförebyggande arbete. Det är modiga, starka och beundransvärda kvinnor!
Rörande var det också att se Tomas Tranströmer ta emot Nobels litteraturpris. En man värd sitt pris!
Tranströmers dikter är översatta i 54 språk. Jag tycker att det är så läckert att han ofta beskriver både sinnesstämningar och händelser i färger och ibland med musik. Det är inte konstigt att hans bilder, ofta från vardagslivet, går rakt in i sinnevärlden. Man kan verkligen uppleva hans poesi.


Linnéas glaskulor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar