Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 26 december 2011

Juldagarna går snabbt...


Juldagarna går snabbt... ledighet och besök av barnen ...
Viktigast för mig de här dagarna är inte tomten och julklapparna - förstås. Om nu någon trodde det...


Det bästa med juldagarna är att våra barn kommer hem! Att vi får vara tillsammans några snabbt flyende dagar - otroligt snabbt går tiden. Det var ju så mycket som jag ville de här dagarna... och så är vi egentligen väldigt trötta alla fyra... men det är skönt att få vara tillsammans. Äta gott och prata. Bara vara.

När det gäller julmaten så är jag ingen jätte-julmatsfantast. Visst är det gott med julskinka några dagar, bäst tycker jag om lax i alla former, hemmagjorda köttbullar, hembakat bröd...


Sedan många år tillbaka gör jag alltid en saffranskaka som för mig/oss hör ihop med advent och jul. Receptet är ifrån apoteket, faktiskt. Så den kanske t.o.m. är hälsosam... :-)Jag är barnsligt förtjust i adventsljusstakar och stjärnor, de bidrar mycket till julstämningen, tycker jag. För att inte tala om granen...Även om jag i år var inne på att vi skulle ha granen i uterummet, vi skulle se den bra inifrån - men det förslaget möttes av vilda protester.


Amaryllis är den vackraste julblomman, tycker jag. Jag har gärna ett par stycken under jultiden.
Självklart är julbudskapet viktigt för mig, men det är det väl ingen som undgått att förstå...

Nu ska jag sluta blogga och istället umgås med min familj. Det gäller att ta vara på tiden med de sina.

Tyvärr har fotona från det här inlägget försvunnit!

1 kommentar:

  1. Tänker på Börje Rings låt "Allting har sin tid" om att bli äldre och längta till jul, när alla kan samlas kring ett enda bord...Nu är vi där syster! kram Trosasyster

    SvaraRadera