Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 18 december 2011

Fjärde adventSå har då sju arbetsdagar gått till ända och två dagars ledighet väntar. Det hinner hända rätt mycket på sju dagar. Många olika sorters möten, gudstjänster, samtal, mail, telefonsamtal, förberedelser...

Veckan avslutades med två gudstjänster, i Bergnäskyrkan på förmiddagen tillsammans med bl.a. kören Anima. Bergnäskyrkan

Och i Porsökyrkan på eftermiddagen/kvällen: Musik i julbrådskan. Mässa med musik. Kyrkans kör TonArt sjöng och studenterna David Hedin och Emelie Enström. David och Emelie hade en alldeles purfärsk CD-skiva som de sålde.


Porsökyrkan innan gudstjänsten började.

Ett genomgripande tema idag har varit Maria. Tänk att Gud utlämnar sig själv till en ung kvinnas kropp. Gud tar en maktlös och liten människa till hjälp för att älska världen!
Varför blev just den unga flickan utvald till att föda Guds son, Jesus? Varför valde inte Gud en rik och mäktig kvinna, kanske i världsstaden Rom? Varför välja en fattig och enkel flicka från en okänd landsortsstad?
Ja, Gud räknar inte som vi människor. Gud väljer ofta bland dem (oss) som inte är så mycket värda i andra människors ögon. På tvärs mot det mesta vi erkänner som stort och fint och andligt, så upphöjer Gud de ringa och enkla... Vilken Gud vi har!


Utanför mitt fönster på jobbet.

Trots alla plusgrader och all regnblöt snö, så har vi en del snö i alla fall... Tur! För snö måste man ha till jul!
I morgon bittida går jag upp nästan samma tid som jag brukar göra, men i morgon för att åka till Bodens järnvägsstation och möta vår dotter! Tjoho! Om inte tåget är försenat - vilket inte är osannolikt - så har hon då varit på resande fot i ca 20 timmar. Sverige är långt!

Om en vecka är julafton och juldagen förbi... till glädje och sorg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar