Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 21 oktober 2011

Skatten i åkern

Mitt på dagen idag gick jag ut på en promenad i solsken och blåst. I bakhuvudet hade jag söndagens predikotext, som jag håller på och jobbar med inför gudstjänsterna i Bergnäskyrkan och Porsökyrkan på söndag.


Jesus sade: "Himmelriket är som en skatt som ligger gömd i en åker. En man hittar den och gömmer den igen, och i sin glädje går han och säljer allt han äger och köper åkern.
Med himmelriket är det också som när en köpman söker efter fina pärlor. Om han hittar en dyrbar pärla går han och säljer allt han äger och köper den." Matteusevangeliet kap 13 vers 44-46




Tänk att i det mest trista och gråa, vardagliga, ja, t.o.m. smutsiga kan vi finna himmelriket, en skatt som är värd allt vi äger!



Jag vek av från en större väg, in på en mer upptrampad stig. När jag gick där försiktigt i geggan, rädd att skorna skulle bli för smutsiga, upptäckte jag att himlen speglade sig i det leriga vattnet. Himlen ansåg sig inte för fin för det!


Bara en vattenpuss
ville jag vara
och spegla himlen!
Dom Helder Camara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar