Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 18 oktober 2011

Resterna av sommaren

I helgen plockade vi undan "resterna" av sommaren - som säkert många andra också gjorde. Det är med en viss sorg, samtidigt som hoppet och längtan efter en ny vår och sommar finns där...


De växter som överlevt så här långt fick komma in i "uterummet", så får de glädja oss så länge det är tillräckligt varmt där.

Eftersom det var soligt och fint, så var det ett nöje att gå de sista 8000 stegen för "stegtävlingen" i församlingen. Kameran fick följa med.

Jag gillar den här gula trädet som finns i närheten av där vi bor. Den lyser upp hela gatan.


Vad är det för träd? En sorts tall? Lärk - men de finns väl inte här uppe?

Det är mycket som dör nu i naturen, samtidigt så vet vi att marken och växterna börjar ladda om för en ny vår. Det är fantastiskt. Det finns liv bortom döden.

Det är nästan aldrig för sent
När allting tycks dött och förtorkat
skjuter ett friskt skott fram

Som då ett stycke olivträ
sågat och hugget i bitar
plötsligt kan grönska på nytt

Urban Andersson, Sjärnor Drömmar Mörka vatten, 1996



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar