Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 28 oktober 2011

Ljus i mörker






Stadsparken, Luleå. I bakgrunden Domkyrkan.

Ikväll åkte min man och jag in till Luleå för att se "Luleå i nytt ljus". 16 olika platser, byggnader, parker, torg och plank har ljussatts av olika ljussättare.
I mörkret och ösregnet, så var det läckert med de olika ljussättningarna. Stämningsfullt.

Stadsparken

Från reklamen på nätet (Luleå kommuns hemsida: www.lulea.se/forinvanare/luleainyttljus) om ljussättningarna i Luleå citerar jag:
Framtidens ljus sprider fortfarande värme men avger nästan ingen värmeenergi tack vare LED-tekniken, en mycket energisnål ljuskälla som nått dagens ljus. Man kan använda 20 stycken 3 watts LED-lampor för att förbruka lika mycket som 1 konventionell 60-wattslampa.



Stadshotellet

I "Luleå i nytt ljus" används LED-tekniken. Ett projekt som vill visa "hur man kan använda ny energieffektiv teknik samtidigt som vi mår bra av ljus som piggar upp" i höstmörkret.

Stadsparken

Ljus, mörker, färg, dimma (som föregående inlägg bl.a. handlade om) kan verkligen förändra och ge nya intryck av en välkänd miljö. En promenadväg i dagsljus kan upplevas helt annorlunda i mörker och kvällstid. Tänk vad ljus och färg kan liva upp! Det var kul att se att det var så många i alla åldrar ute och promenerade  i det minst sagt ruskiga vädret. Även om vårt regnväder och blåst inte ens går att jämföra med vad folket i Bangkok får vara med om just nu!

Stadsparken

Vi missade tyvärr att se föreställningen på Norrbottens museums fasad, som många pratat om var det bästa av allt. Men vi fick ändå del av några ljus-upplevelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar