Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 1 juni 2013

Beträd ej klaffarnaDen här skylten mötte mig idag, på ett helt relevant ställe. 

Tänk om någon skulle ta skylten och sätta den t.ex. vid trafiksignalerna i en korsning - det skulle vara helt fel och riskfyllt, eller hur?

Så viktigt det är att man använder rätt ord vid rätt tillfälle.

Det gäller också Guds ord. Man kan inte bara plocka ut en vers ur Bibeln och säga "så här är det", "så står det i Bibeln". Varje vers i Bibeln står i sitt speciella sammanhang.

Hur rätt och bra en skylt än är vid en specifik plats, i ett speciellt sammanhang, är det inte säkert att man bara kan flytta den och sätta den på en annan plats, i ett annat sammanhang. Man måste känna till kontexten, området.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar