Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 7 juni 2013

89 dagar kvar...

...stod det som rubrik på ett mail som jag fick idag.
Å, vad roligt! 89 dagar kvar!
Kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att det är länge kvar, eller om det är kort tid dit.
Hur som helst vet jag att det är många dagar innan dess som jag också ser fram emot!
Det är 89 dagar fyllda av konfirmationsläger, vigsel-, dop- och begravningssamtal och gudstjänster, många dagar av semester, dagar med barnen, dagar i regn, dagar i sol och höstupptakt på jobbet och några dagar till. Ja, det är många dagar jag kan glädjas åt och hoppas på fram till dess.
89 dagar är nog en ganska lång tid, inser jag nu. Men förmodligen 89 dagar som kommer att gå fort!Nu närmast ser jag fram emot två lediga dagar. Jag har inlett min lediga helg ikväll med att göra rabarberkräm. Eftersom vi inte hade tålamod att vänta tills den kallnat så tog vi den varma krämen till kall gräddglass. Det smakade inte alls illa!89 dagar kvar - handlar om en längtan framåt, till något som kommer. Men ibland kan vi längta tillbaka till något. Längtan kan både sträcka sig framåt och bakåt. Längtan kan fylla en med glädje och förväntan, men längtan kan också kännas smärtsam, något som varit och är borta, eller som något ouppnåeligt.


LÄNGTANS FÅGLAR
Inne i mitt skumma bröst
längtans fåglar häcka.
Varje natt med ivrig röst
bruka de mig väcka.

Sitta i sitt välvda bo,
leka trast och lärka.
Just när hjärtat gått till ro,
börjar det att värka.

Sjunga om ett högan loft
bortom ve och vaka,
dit ett vilset människostoft
längtar hett tillbaka.

Drilla, fåglar, i er bur!
Oron måste skrämma,
måste blåsa i sin lur,
tills vi äro hemma. 
Nils Bolander, Korset blommar,

1 kommentar:

  1. Så sant! Längtan kan vara något så underbart, men också så smärtsamt. Att längta efter något som man saknar. Något som man har haft eller vill ha. Och som kanske är ovisst om man kan få.

    SvaraRadera