Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 29 januari 2013

Solen i Boden


När det är som vackrast brukar det vara som kallast, men så var det inte idag. Skönt! Bara minus 7 grader och sol.


Vem har sagt att Boden är staden där "solen aldrig ler"?! Det är verkligen inte sant! Boden är en riktigt fin och solig liten stad.


Jag har burit med mig en känsla idag, som jag tror kommer från nattens dröm. Konstigt att drömmar kan påverka en... Ibland kommer man inte ihåg vad man drömt, bara känslan. Det är likadant med minnena. Ibland kommer man inte ihåg vad som sades och gjordes, men man minns känslan, doften, melodin - som i sig bär ett budskap till mig och påverkar mig i mötet med samma person eller samma plats igen. Det kan ge förväntan - eller oro...

"Lillskogen" mitt i stan.


JAG MÖTTE
Jag mötte en syster i natten,
hennes ögon blänkte som gråt.
Genom smutsen, skränet och skratten
mot gryningen följdes vi åt.

Det var väl en dröm allenast,
en dikt som strök mej förbi.
Jag glömde den nästan genast,
minns bara dess melodi.
Nils Ferlin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar