Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 14 januari 2013

Att plocka fram, att plocka bort...


Allt har sin tid,
att plocka fram julgransprydnader har sin tid,
att plocka bort har sin tid...


Det mesta av julens prydnader hade min man packat ner under helgen, men en del var kvar till mig idag på min lediga dag... I skrivande stund hänger ännu Julstjärnan kvar. Det blir lite tomt och mörkt när gran, stjärna och adventsljusstakar är borta. Samtidigt luftigt och klart...


Av valnötterna är det bara skalet kvar.

Hör just om de fruktansvärda skjutningarna i Köping och trakterna däromkring. Så banalt att skriva om julsaker och tänka på att få ner julgardinerna... Å, så många människor som ska beröras av detta!
Tre unga män i 24-års åldern som är döda, om jag uppfattat rätt och en 19-årig kvinna som är svårt skadad...

Det finns inga ord...
Tystnad



Mitt på dagen tog jag en te-termos och ett par mackor med mig i bilen och körde iväg och njöt av den fantastiskt vackra kombinationen av snö och sol. 



Mackorna åt jag dock i bilen, även om det bara var 10 minus-grader ute.

2 kommentarer:

  1. Ser att du också haft en fin ledig Måndag =) Kram I

    SvaraRadera
  2. Fördelen med att jobba helger är att få en vardag ledigt - speciellt uppskattat när det blir en klar och solig dag! Kram!

    SvaraRadera