Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 9 april 2011

Det börjar i luften

Några timmar idag var maken och jag ute vid vår stuga. Det blåste ganska mycket, men vi har bra lä där, så vi kände inte så mycket av det. Istället var det solen vi kände, och takdroppet som vi hörde. Det var vår i luften. Det händer mycket med snön nu, när det är sol, milt och blåst.

Kanske ändå att vi kan sitta här om en månad... Nu ser det inte så inbjudande ut. Men snart... Även de mest ruckliga uthus blir riktigt fina i solen.
 Foto: B.R.

Vår
Det börjar i luften,
det börjar i doften,
det börjar i vinden.
Det är bara där
i en skiftning på himlen - 
men steget blir lätt när jag går.
Det är vår!

Det är som en viskning,
det är som en smekning
som snuddar vid kinden.
Som att vara kär
när en hisnande aning
har gett mig besked
att jag får.
Det är vår!

Daniel Kviberg, Bokstäver,Westerbergs förlag, 1983

Foto: B.R.

2 kommentarer:

  1. Härligt syster! Tog nyss en promenad med yra och såg massor av blåsippor. Stegen blev helt klart lättare! kram ingela i Trosa

    SvaraRadera