Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 3 april 2011

Konfaläger

På Folkhögskolan i Älvsbyn har "Här är jag"-konfirmanderna haft läger i helgen. Det har varit ett mycket mysigt gäng. Dagarna har varit fyllda av god mat, mycket skratt, omsorg, gemenskap, sång, glädje, andakt, skapande...

I inledningen av lägret fick var och en en pusselbit, där man fick måla in sitt namn. På andakten i kapellet några timmar senare, så sattes pusselbitarna ihop och det blev tydligt hur väl vi behöver varandra. Tillsammans blir vi hela.
När alla bitarna hade lagts ihop så framkom en bild av Tro, hopp och kärlek: ett kors, ett hjärta och ett ankare.
Andakterna hölls i det fina kapellet på skolan. Lägg märke till den annorlunda ljusbäraren i trä.

Här är vi i möbelrenoveringshuset och skapar. Vi gör decoupage på burkar av servetter, serietidningar o.dyl. Det var mycket uppskattat av både konfirmander och ledare. På bilderna är några av ledarna.

I ett skaparpass "torrtovade" vi får i alla tänkbara och otänkbara färger. De fick sedan finnas med i andakten om den gode herden och fåren. Den gode herden sköter om sina får och håller reda på var de finns.

Fåren får finnas med på altarbordet. Det blir en påminnelse för mig, hur vi alla, olika i färg och form, får finnas med i Guds rike.

En återkommande psalm under dagarna har varit:
Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du.

Text: Ingemar Olsson (1978)
Sv. Psalmboken nr 791.

De mer eller mindre skarpa fotona har jag tagit.2 kommentarer: